• Entre a tradición e as últimas tecnoloxías: así se cociñan as patacas máis saborosas do mercado

    «Para aguantar nun mercado tan competitivo coma o alimentario tes que diferenciarte».

    Gallega de Patatas foxe dos produtos reclamo e dos baixos prezos que tanto dano lle fan ao sector alimentario. A distribuidora ourensá compite en calidade para darlle un valor engadido á produción dos seus agricultores e agricultoras de confianza. A innovación coida de cada paso que dan os tubérculos, desde as boas prácticas no cultivo ata o estante do supermercado cunha imaxe renovada e claramente identificable.

    Ler máis

  • O software de refrixeración que loita por un planeta verde

    «Estar sempre á vangarda en innovación permitiunos ser un referente en xestión e eficiencia enerxética».

    Despois de ser pioneira no uso do CO2 como refrixerante en España, Cofrico quere agora liderar a xestión eficiente da enerxía nas grandes instalacións industriais. A empresa galega especializada en solucións de frío e climatización desenvolveu unha disruptiva plataforma con ferramentas da industria 4.0 e big data que pode reducir a factura eléctrica ata un 50 % e anticipa posibles avarías nas instalacións.

    Ler máis

  • Estes son os produtos de limpeza que lle sacan brillo á innovación

    «A alternativa á innovación é quedar atrás e estancarse».

    Por moi difícil que pareza, Ausavil non rexeita ningunha nova oportunidade de negocio. O seu espírito emprendedor e a aposta pola I+D continua converteu a empresa da Estrada (Pontevedra) nunha referencia no sector da limpeza e da xardinería. O grupo acaba de lanzar a súa quinta marca para a fabricación de produtos químicos e está a construír unha fábrica automatizada para seguir crecendo.

    Ler máis

  • As máquinas trituradoras que levan o estilo no ADN

    «A innovación fíxonos líderes en España e agora queremos ser líderes mundiais».

    A aposta polo deseño cambiou para sempre o rumbo de TMC Cancela. Desde Tordoia (A Coruña) exporta a medio mundo a maquinaria de trituración para agricultura, forestal e construción máis innovadora e imitada do mercado. A empresa camiña cara a unha nova gama de produtos máis sustentables co mesmo espírito de evolución continua das súas orixes.

    Ler máis

  • A biotecnoloxía ao servizo dunha dieta saudable e sustentable

    «O sector biotecnolóxico evoluciona tanto que, ou estás ao día, ou morres».

    Desde que empezou a súa andaina hai 35 anos, Proquiga investiu todos os beneficios en seguir innovando. A biotecnolóxica galega é xa unha referente na tendencia “etiqueta limpa” para substituír os aditivos artificiais na industria alimentaria e avanzar na sustentabilidade do sector. Ten máis de 500 ingredientes naturais en carteira que vende en cerca de 60 países.

    Ler máis